El Nou de Trinquis, més que un mercat


És per tot això que el Nou de Trinquis no és només un mercat. En diem fira, perquè conté molts ingredients de relació entre persones: la cantina, com a espai on ens trobem,  esmorzem, bevem o fem un vermut; els DJ, que amenitzen l’espai amb músiques ben diverses, i els tallers de reparació o de reciclatge creatiu, que contribueixen, amb exemples pràctics, a posar l’accent en el valor d’ús i no de canvi de les coses.

També donem especial importància als infants com a potencials generadors d’un canvi d’actitud en el consum. És per això que en el context de la fira tenen un paper especial i el seu moment protagonista al Petit Trinquis, un espai pensat per a l’intercanvi entre els més petits, on el valor de canvi és totalment subjectiu i decisió del mateix infant, ja que intentem que la intervenció dels adults sigui mínima.

Un altre tret diferencial del Nou de Trinquis és la importància que atorguem a les entitats i als projectes de caràcter social. Per això, els oferim la possibilitat que posin una parada per fer visible la feina tan important que duen a terme, alhora que amb les seves vendes de segona mà recapten els fons necessaris per realitzar la seva tasca. En edicions passades hem comptat amb la presència de Hazte Donante de Esperanza, que recapta fons per a la recerca del càncer infantil, del projecte ocupacional Recibaix, que customitza roba de segona mà,  del Proyecto Galgo, de l’AMPA de l’escola Sant Miquel o de  l’AMPA de l’Institut de Secundària Esteve Terrades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada